About Me

OOG VOOR LEKKERS

Elk jaar nemen we deel aan het OOG VOOR LEKKERS- project. Concreet betekent dit dat elke leerling vanaf begin oktober tot eind december op woensdag een gratis stuk fruit krijgt (10 weken). Van januari tot juni wordt dit traject verdergezet dankzij de financiële steun van de oudervereniging.

Van elke week...

De kinderen en jongeren die deelnemen aan het fruitproject eten elke week een stuk fruit en/of groente op school. De scholen kunnen kiezen voor gangbare of biologische teelt. Zo eten de kinderen in ieder geval één keer per week fruit en leren zij verschillende soorten kennen. Dat maakt hen vertrouwd met nieuwe smaken en werkt bevorderlijk voor het eten van de eerder onbekende vruchten. Door fruit te eten in groep ervaren de kinderen bovendien dat fruit eten oké is.

... naar dagelijks!

Dit aanbod is slechts een start om de leerlingen te stimuleren om dagelijks voldoende groente en fruit te eten. Daarom gaat het project verder:

Tijdens de speeltijd eten de kinderen in de voormiddag enkel fruit. In de namiddag is een droge koek, een stuk fruit of een boterham toegelaten. Geef enkel water in een hervulbare drinkfles (niet in glas!) mee naar school. Gelieve geen softdrinks zoals cola, limonade, …, sport- of energiedranken mee te geven. Wij moedigen het drinken van water extra aan!

Daar we als school een gezonde levensstijl aan onze kinderen willen bijbrengen, wordt met drang gevraagd om ter gelegenheid van verjaardagen geen individuele cadeautjes en/of snoepgoed mee te geven. Dus geen zakjes met speeltjes en/of snoep per leerling, alsook geen cake e.d. om in de klas uit te delen. Vraag meer uitleg aan de klasleerkracht rond de gebruiken bij een verjaardag.